4-8 май
Дата
остров Скиатос
Място
5 дни
Продължителност
6/10
Натоварване

Остров Скиатос е перфектен за кратка експедиция – не е прекалено голям, но в същото време предлага предостатъчно: над 60 пясъчни плажа, есествени водни пещери, древни крепостни стени и гостоприемни таверни. Скиатос е най-западният остров от групата острови на Северните Споради и се намира само на 5 км от континенталната суша. Заминаваме на 4 май вечерта след работа и се връщаме на 8 май вечерта. Маршрута е перфектен за начинаещи, а острова има невероятно красиви гледки. По това време на годината темепратурата на въздуха в този район е около 22 – 25 градуса през деня и около 15 вечерта, а морската вода е над 21 градуса и перфектна за къпане.

Място на заминаване/връщане София, паркинга на Била до мол Парадайз
Ден и час на заминаване 4 май 2017
Ден и час на връщане 8 май 2017

За повече подробности ни пишете на ekip@mykayakadventures.com .

Приключението е за 4 дни, заедно с пътуването до Гърция. Няма как да опишем програмата ден по ден (все пак е приключение), но ще се случи горе-долу следното:

1

Заминаваме

Тръгваме от паркинга на Билла на бул. Черни връх в София около 20:00 часа. След 7 часа пристигаме в селцето Агиос Георгиос и преспиваме на тамошния плаж.

2

Експедицията ден 1

Натоварваме цялата екипировка, вода, бира и храна на каяците и се отправяме към остров Скиатос. Добрали се един път до там с каяците, започваме да изследваме мястото по вода и суша. Вечерта си правим бивак на плаж, който си харесаме, вечеряме под звездите, пием по биричка, лафиме и си лягаме.

3

Експедицията ден 2 и 3

Ставаме, хапваме и лежерно потегляме. Два дни гребем около острова, кефим се на гледките, плажуваме, гмуркаме се и спираме където ни скимне.

4

Връщане

Най-тежката част. След закуска гребем обратно до мястото, от където сме тръгнали преди 3 дена, оправяме си багажа и се прибираме до вечерта в София.