18-22 Октомври
Дата
остров Меганиси
Място
4 дни
Продължителност
6/10
Натоварване

Остров Меганиси е перфектен за кратка експедиция – не е прекалено голям, но разполага с достатъчно екстри: естествени водни пещери и изолирани от цивилизацията плажове. Меганиси е малък зелен рай, заобиколен от още по-малки островчета, като например Мадури, Тилия, Спарти, Китрос и Скорпиос. Някои от тези острови са собственост на Онасис и Мадона, но ние тези хора не ги познаваме. Това, което искаме е, да се насладим на девствената природна среда, която съчетава зелено с изумрудено синьо, украсено от старомодни селца плюс отвесни скали с височина от 50 м.

Ще атакуваме Меганиси от о-в Лефкада и точно там ще зарежем грижи и бус, качваме се на лодките и гребем към каякарския рай. Ето и цялата програма:
1-ви ден: Тръгваме от София след работа и след 9 часа пристигаме на остров Лефкада и преспиваме на тамошния най-забутан плаж.
2-ри ден: Натоварваме цялата екипировка, течности и храна на каяците и се отправяме към острова. Добрали се един път до там, започваме да изследваме мястото по вода и суша. Вечерта си правим бивак на плаж, който си харесаме, вечеряме под звездите, пием по биричка, лафиме и си лягаме.
3-ти и 4-ти ден Обиколка на острова по цял гребем, кефим се на гледките и спираме където ни скимне. Като цяло много се кефим, по-активните скачат от скали и се гмуркат.
5-ти ден След закуска гребем обратно до мястото, където сме зарязали буса преди 3 дена, оправяме си багажа и се прибираме до вечерта в София.
Програмата е подходяща за начинаещи и според настроението гребането с каяк ще е около 12-13 км дневно, като се очаква да бъдем във водата около 4 часа на ден и още толкова около водата.
Цена: 350 лв на човек – включва: транспорт от/до София, каяк обучение за начинаещи, каяк и прилежащото към него оборудване, опитен каяк водач.
Цената не включва: храна, вода и други разходи от личен характер.

Място на заминаване/връщане София, паркинга на Била до мол Парадайз
Ден и час на заминаване 18.10.2017 около 18:00
Ден и час на връщане 22.10.2017 около 23:00

За повече подробности ни пишете на ekip@mykayakadventures.com .

Ще атакуваме Меганиси от о-в Лефкада и точно там ще зарежем грижи и бус, качваме се на лодките и гребем към каякарския рай. Ето и цялата програма:

1

Заминаваме

Тръгваме от паркинга на Билла на бул. Черни връх в София около 18 часа. Пътуването до остров Лефкада, ще ни отнеме около 9-10 часа според групата и според бирата.

2

Приключението

Потегляме сутринта от остров Лефкада с цялото ни оборудване и екипировка към остров Меганиси. Приключението следващите 3 дни е гарантирано: ще спим на необитавани плажове, ще скачаме от скали и ще се гмуркаме в кристално чистата вода, далече от хорските погледи.
4

Връщане

Гребем обратно до Лефкада, събираме багажа, качваме се на буса и си отпътуваме за София.
Каяк приключение около остров Итака в Йонийско море