19-24 септамври
Дата
остров Лефкада
Място
6 дни
Продължителност
9/10
Натоварване

Остров Лефкада е част от група острови в Йонийско море и отдалечен на около 750 км от София. Обиколката на острова по вода е точно 100 км, което го прави изключително подходящ за 5 дневно приключение с каяк. Това, че се намира в Йонийско море е достатъчен аргумент, за да включим без колебание Левкада в нашите каяк пътешествия. От каякарска гледна точка западната част на Лефкада е истинска находка: Бряг с отвесни бели скали се срещат с тюркоазено-синята морска вода. Скалите се редуват с едни от най-красивите плажове в света: Порто Кацики, Егремни, Милос. На изток също не е скучно: ще видим автентични рибарски пристанища и високи зелени планини, задължително ще посетим и водната пещера Papanikolis, намираща се на близкия остров Меганиси.

Програмата е подходяща за хора в нормална физическа форма, дори без опит в гребането.

Място на заминаване/връщане София, паркинга на Била до мол Парадайз
Ден и час на заминаване 19.09.2017 около 18:00
Ден и час на връщане 24.09.2017 около 23:00

За повече подробности ни пишете на ekip@mykayakadventures.com .

Приключението е за 6 дни, заедно с пътуването до Гърция. Няма как да опишем програмата ден по ден (все пак е приключение), но ще се случи горе-долу следното:

1

Заминаваме

Тръгваме от паркинга на Билла на бул. Черни връх в София около 18:00 часа. След 8-9 часа път и няколко бири пристигаме в Лефкада и преспиваме на тамошния плаж.

2

Приключението

По време на тези 5 експедиционни дни, ще гребем с всичкия ни багаж, натоварен на лодките, ще спим и ще почиваме на брегове, които човек може да достигне само по вода. Дневно ще изминаваме по 25 км, което означава, че ще прекарваме от 4 до 6 часа в лодките. Вечер ще бивакуваме „на диво“ на палатки и ще си готвим вкусни гозби. Преди да завършим обиколката на острова може да отседнем в някоя таверна, за да опитаме местните специалити и за да посвикнем с цивилизацията след дългата изолация.
3

Връщане

Най-тежката част. След като натоварим отново всичко се прибираме в София.
Каяк приключение около остров Лефкада в Гърция