22-25 юни
Дата
остров Диапорос
Място
4 дни
Продължителност
3/10
Натоварване

Подарете си незабравимо каяк приключение около остров Диапорос. В продължение на три дни ще изследваме кристалните води и многобройни плажове около острова, ще плажуваме, ще скачаме от скали, ще вечеряме под звездите, ще спим на палатки на плажа и безгрижно ще гребем в каяците.

Програмата е подходяща за начинаещи, гаджета, съквартиранти, колеги и е най-лежерната и отпускаща в нашето портфолио. Гребането с каяк ще е около 20 км общо, като се очаква да бъдем във водата около 4-5 часа на ден и още толкова под водата.

Място на заминаване/връщане София, паркинга на Била до мол Парадайз
Ден и час на заминаване 22.06.2017 около 20:00
Ден и час на връщане 25.06.2017 около 21:00

За повече подробности ни пишете на ekip@mykayakadventures.com .

Ето и планът ни за приключението:

1

Заминаваме

Тръгваме от паркинга на Билла на бул. Черни връх в София около 20 часа. Пътуването до Вурвуру, който се намира на Ситония, вторият ръкав на Халкидики в Гърция, ще ни отнеме около 5-6 часа според групата и според бирата.

2

Приключението

Пристигаме във Вурвуру рано сутринта, опъваме палатките или директно се излягаме на плажа и си поспиваме сладко под шума на водата. Ставаме, закусваме, правим инструктаж за начинаещи, подготвяме каяците за плаване, натъпкваме багажа в тях и потегляме към остров Диапорос. Настаняваме се на острова, където си правим бивак, обядваме, релаксираме и заминаваме на разходка и плаж с каяците до близките малки островчета. Прибираме се, вечеряме под звездите, пием по биричка, разказваме си живота пред камъка на изповедта, правим нощно къпане и си лягаме.
3

04.06.2016 - Приключението

Ставаме, провеждаме задължителната каяк физзарядка (това естествено са глупости), закусваме, подготвяме каяците за плаване и потегляме на околоостровна обиколка. По пътя ще се отбием до невероятни скрити плажчета, където ще релаксираме заслужено и ще се гмуркаме в кристалните води. Ще изберем място за обедна почивка в близката лагуна и след това лежерно ще продължим обиколката на остров Диапорос, докато стигнем отново в базовия лагер. Вечеряме, забавляваме се, кой както може и доволно си лягаме.
4

Връщане

Ставаме, кротко си събираме багажа в каяците с цел да стигнем до Вурвуру. Ако остане време плажуваме, пием по един студен Mythos и около 14 часа отпътуваме за София.
Каяк приключение в Гърция около остров Диапорос