28-1 май
Дата
остров Амулиани
Място
4 дни
Продължителност
6/10
Натоварване

Приключение с каяк в Гърция около остров Амулиани

Елате с нас на приключение с каяк в Гърция около остров Амулиани. В продължение на три дни ще изследваме кристалните води и многобройни плажове около острова, ще плажуваме, ще пием биричка, ще вечеряме под звездите с чаша ледено узо, ще спим на палатки на плажа и безгрижно ще гребем в каяците.

Програмата е подходяща за начинаещи и според настроението гребането с каяк ще е около 25 км общо, като се очаква да бъдем във водата по около 4-5 часа на ден.

Място на заминаване/връщане София, паркинга на Била до мол Парадайз
Ден и час на заминаване 28.04.2017 около 20:00
Ден и час на връщане 01.05.2017 около 21:00

За повече подробности ни пишете на ekip@mykayakadventures.com .

Ето и планът ни за приключението:

1

Заминаваме

Тръгваме от паркинга на Билла на бул. Черни връх в София около 20 часа. Пътуването до Уранополи, който се намира на Атон, третият ръкав на Халкидики в Гърция, ще ни отнеме около 5-6 часа според групата и според бирата.

2

Приключението

Пристигаме в Уранополи рано сутринта, опъваме палатките или директно се излягаме на плажа и си допоспиваме. Ставаме, закусваме, правим инструктаж за начинаещи, подготвяме каяците за плаване, напъхваме багажа в тях и потегляме към остров Амулиани. Настаняваме се на острова, на едно от най-прекрасните диви места, организираме си бивак, обядваме, почиваме си и заминаваме на разходка и плаж с каяците до близките по-малки острови. Прибираме се по залез слънце, вечеряме под открито небе, пием по биричка – две и си лягаме.
3

Приключението

Ставаме, провеждаме задължителната каяк физзарядка (това разбира се никога не го правим), закусваме, подготвяме каяците за плаване и потегляме на обиколка около остров Амулиани. По пътя ще се отбием до Аликес бийч – най-популярният и най-дълъг плаж на острова. Ще видим и много скрити и не толкова плажчета, където ще релаксираме и ще се гмуркаме в кристалните води. Ще си изберем място за обедна почивка, а следобяд ще изпием заслужено по една ледена биричка в някое от капанчетата по пътя към базовия лагер. Вечеряме, забавляваме се, кой както може и доволно си лягаме.
4

Връщане

Ставаме, методично и кротко си събираме багажа в каяците с цел да стигнем до Уранополи и около 14 часа отпътуваме за София.